Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ο Γιώργος Αξάς ζωντανά στο Maison Crystal



Ο Γιώργος Αξάς ζωντανά στο Maison Crystal bar - Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 6 Μαρτίου 2011 μετά τις 22:30.
Bio:
Ο Γιώργος Αξάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Μικρό παιδί ακόμα, δείχνει την έφεσή του στη μουσική, αλλά και στα…αεροπλάνα. Το πρώτο του «πάθος» το ικανοποιεί σπουδάζοντας κιθάρα, ενώ το δεύτερο το εκπληρώνει λίγα χρόνια αργότερα.
Τελειώνοντας την στρατιωτική του θητεία φοιτά στην Αερολέσχη Θεσσαλονίκης, παράλληλα, όμως, κάνει και μαθήματα φωνητικής. Είχε πάρει την απόφαση, άλλωστε, να ασχοληθεί με το τραγούδι. Και η πρώτη του επαφή με το κοινό, δεν άργησε να έρθει…

Το καλοκαίρι του 1998 εμφανίζεται με τον Τριαντάφυλλο, δίνοντας συναυλίες σε πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου.

Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα το Πάσχα του 1999, ξεκινά και την πορεία του στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης συμμετέχοντας στο σχήμα του Χρίστου Αντωνιάδη και της Ευδοκίας, στα «Άστρα» της συμπρωτεύουσας.

Η «εισβολή» του στα μουσικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης δεν περνά απαρατήρητη και καταφέρνει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να αποσπάσει θετικές εντυπώσεις. Γεγονός που αντιλαμβάνεται και ο επιχειρηματίας του «Άστρα» με αποτέλεσμα, να παραμείνει, ο Γιώργος, στο συγκεκριμένο κέντρο μέχρι και το καλοκαίρι του 2001,όπου συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα

Καλοκαίρι 1999: Νίκος Κουρκούλης-Λένα Παπαδοπούλου-Δημήτρης Χρυσοχοίδης.

Χειμώνας 1999-2000: Βαλάντης-Δημήτρης Χρυσοχοίδης.
Καλοκαίρι 2000: Λευτέρης Πανταζής-Θέμης Αδαμαντίδης-Έλλη Κοκκίνου και στη συνέχεια με τον Βαλάντη Στα τέλη του ίδιου καλοκαιριού, μια νέα συνεργασία σηματοδοτεί την πορεία του.
Εμφανίζεται με τον Αντώνη Ρέμο και το πολυσυζητημένο Κουβανέζικο συγκρότημα, καθώς και με την Πέγκυ Ζήνα. Ασφαλώς η σημαντικότερη, μέχρι τότε, συνεργασία του, αφού αποκόμισε πολλές εμπειρίες, συνυπάρχοντας με τον Αντώνη Ρέμο στην πίστα. Ακολουθούν, εξίσου αξιόλογες συμμετοχές.

Χειμώνας 2000: Χρήστος Πάζης-Δημήτρης Χρυσοχοίδης.
Πάσχα 2001: Άγγελος Διονυσίου-Χρήστος Πάζης.
Καλοκαίρι 2001: Στέλιος Ρόκκος-Πέγκυ Ζήνα.
Τον Αύγουστο του 2001 συναντιούνται και πάλι με τον Αντώνη Ρέμο. Με τον Αντώνη αναστατώνουν την πίστα με την κοινή εμφάνιση που κάνουν, διασκεδάζοντας το κοινό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες Στο σχήμα συμμετέχουν και οι Antique. Σίγουρα, μια συνεργασία «σταθμό» στην καριέρα του.

Τον χειμώνα του 2002, μαζί με τον Τριαντάφυλλο, πραγματοποιούν συναυλίες στην Αγγλία και στη Γερμανία, ενώ τον καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς τον βλέπουμε στα «Mamounia» της συμπρωτεύουσας.

χειμώνας του 2002-03, κάνοντας ακόμα ένα βήμα μπροστά, έρχεται στην Αθήνα και τον συναντάμε στις «Μάσκες» μαζί με την Πέγκυ Ζήνα, όπου η σκηνική του παρουσία και η ερμηνεία του αποσπά θετικές κριτικές. Το προηγούμενο καλοκαίρι εμφανίστηκε στα «Αστέρια» της Γλυφάδας, ετοιμάζοντας παράλληλα την πρώτη του δισκογραφική δουλειά.

Στις 22 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε το cd single με τίτλο «Απόψε θέλω…», μέσα στο οποίο περιέχεται και το γνωστό «Ντιρλαντά» σε διασκευή του Valentino. Αμέσως μετά και για ένα μήνα εμφανίζεται στη «Πύλη Αξιού» της Θεσσαλονίκης μαζί με την Πέγκυ Ζήνα.

Dim lights Embed 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου