Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Αποκλειστικη συνεντευξη Μελινα Ασλανιδου στο Thesout.gr!


Η Μελίνα Ασλανίδου δίνει μία αποκλειστική συνέντευξη στο Thesout.gr και στον Αλέξανδρο Αλεξανδρή, με αφορμή τις εμφανίσεις της στο club του Μύλου της Θεσσαλονίκης από τις 13 Φεβρουαρίου και για τις επόμενες 3 Κυριακές.

  • Μελίνα γεια σου… Ξεκίνημα την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στο Club του Μύλου για πρώτη φορά “unplugged”, θέλω να μου πεις τι θα παρουσιάσετε στον κόσμο.
Προκειται για ένα μουσικό ταξίδι που κεντράρει στο προσωπικό μου ρεπερτόριο. Μετά πηγαίνει απο Ισπανία μέχρι Σμύρνη και απο λάτιν ρυθμικά μέχρι χασάπικο και ροκ. Νοιώθω ότι τα χρώματα του είναι εντονα και πως καλώ τον κόσμο απο την πρώτη στιγμή να συμμετέχει και να μοιραζόμαστε μαζί μοναδικές στιγμές.

  • Στην καριέρα σου οι πιο πολλοί σε γνώρισαν από το συγκρότημα των «Απέναντι». Τι σου έχει μείνει από κείνη την εποχή; Υπάρχει κάτι που νοσταλγείς;
Ειλικρινά δεν νοσταλγω κάτι απο εκείνη την περίοδο. Ήταν γενικά μια δύσκολη φάση της ζωής μου... Τη θυμάμαι με αγάπη και αποδοχή κ συνεχίζω με καρδιά και δύναμη ψυχής στο σήμερα.

  •  Πολλοί ακούγοντας το όνομά σου λένε επιστροφή στην ποιότητα, τι σχολιάζεις γι’ αυτό; 
 Επέλεξα ένα δρόμο που σίγουρα δεν είναι αυτός των εφήμερων σουξέ και της "τσιχλόφουσκας. Εάν εννοείτε αυτό, πιστεύω πως γίνεται κατανοητό τι εννοεί κάποιος που το λέει.

  •  Σ’ ένα τραγούδι τι προσέχεις περισσότερο, την μελωδία ή τον στίχο;
Ειναι και τα δυο εξίσου σημαντικά, νομίζω όμως απο την έμπειρια μου μέχρι σήμερα πως πρώτα αφουγκραζομαι τον στίχο.

  • Υπάρχει κάποιο τραγούδι από τους δίσκους σου που να του έχεις ιδιαίτερη αδυναμία, αλλά να μην είχε την απήχηση που θα ήθελες ή περίμενες;
Νοιώθω πως όλα τα τραγούδια βρίσκουν τον δρόμο τους. Ο χρόνος θα δείξει που θα φτάσει το καθένα και εγώ αυτό που εύχομαι κάθε φορά είναι να φτάνουν στις καρδιές των ανθρώπων και να φωλιάσουν εκεί με ζεστασιά κ αγάπη.

Dim lights Embed 


  • Αν δεν κάνω λάθος, το τραγούδι «τι σου ‘κανα και πίνεις» παρότι γνώριζε μεγάλη επιτυχία, απογειώθηκε όταν το σιγοτραγουδούσε κάποιος παίκτης από ένα reality με μεγάλη τηλεθέαση, τι λες γι’ αυτό;
Το "Τι σου 'κανά και πίνεις" είναι το τραγούδι που μου άνοιξε την πόρτα στο όνειρο. Δεν εξεταζω το πως αλλά το τι έγινε επί της ουσίας. Στη Θεσσαλονικη λίγο πολύ είχε φτιάξει ένα δικό του κοινό, μετά άνοιξε τα φτερά του και αγαπήθηκε απο περισσότερο κόσμο με αυτή την εκτέλεση.

  • Εσύ πως βλέπεις τα μουσικά reality; Ευνοούν και αναδεικνύουν τους καλλιτέχνες ή υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετούν τα νούμερα της τηλεθέασης;
Συνήθως δεν τα βλέπω καν. Είμαι άνθρωπος που ζω τη ζωή μου ανάμεσα στους άλλους ανθρώπους. Ό,τι καλό υπάρχει, πιστεύω πως ξεχωρίζει και φτάνει στα αυτιά μας. Είμαι ανοιχτή σε καθετί που μπορεί να με συγκινήσει, να μου δώσει κάτι...

  •  Θα έκανες κάτι εντελώς ανατρεπτικό στην καριέρα σου, κάτι που να μην το περιμένει κανείς από τη Μελίνα Ασλανίδου;
Ποτέ δεν ξέρεις! Γενικά μ' αρέσει να λειτουργώ με αυθορμητισμό στη ζωη μου. Ειναι ωραίο να σε ξαφνιάζει κάποιος ευχάριστα όμως.

  • Να πωλούνται cd σε εφημερίδες και περιοδικά στα περίπτερα το βλέπουμε αρκετά συχνά, συμφωνείς με αυτό τον τρόπο προώθησης της δουλειάς σας;
Ειναι και αυτός ένας καινούριος τρόπος, αρκεί να μην το παρακάνουμε. Όλα τα πράγματα στη ζωη θέλουν μέτρο και ισορροπία, όπως πολύ σωστά έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

  •  Το διαδίκτυο ευνοεί ή υποβιβάζει τη μουσική;
Το διαδίκτυο ευνοεί αλλά χρειάζεται και ένας έλεγχος σε αυτή την ελεύθερη διακίνηση της μουσικής. Πρέπει να μπαίνουν όρια και όροι που θα προστατεύουν τα πνευματικά δικαιώματα, γιατί αλλιώς πιστεύω πως γίνεται κατάχρηση.

Dim lights Embed 

  • Όταν σου φέρνουν ένα τραγούδι που δεν σου αρέσει, πως το χειρίζεσαι;
Με ειλικρίνεια...

  • Υπάρχει κάποιος συνθέτης που θα ήθελες να συνεργαστείς;
Πολλοι καινούριοι συνθέτες μου αρέσουν και θαυμάζω τη δουλειά τους. Εύχομαι να συνεργαστώ με όλους όσους θέλω πραγματικά και θέλουν και οι ίδιοι από καρδιάς.

  •  Θα τραγουδούσες ξένο στίχο;
Γιατί οχι; Θα μου άρεσαν κυρίως Ισπανικά...

  •  Θέλω να κλείσουμε την συνέντευξη με τα προσεχή σχέδιά σου.
Σχεδια υπάρχουν πολλά, δεν σταματούν ποτέ, όμως ακόμα δεν μπορώ να φανερώσω κάτι.

  • Σ’ ευχαριστώ πολύ, για το χρόνο σου κι ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εμφανίσεις σας στο Club του Μύλου και σε ότι κάνετε από δω και πέρα.
Θα χαρώ πολύ να τα ξαναπούμε, σας ευχαριστώ. Να είστε καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου