Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ο Ion ζωντανά στο Piccadilly minus



Ο Ion ζωντανά στο Piccadilly minus - Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011 μετά τις 23:30.
Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου ανοίγει η καταπακτή του Piccadilly minus στον underground χώρο του Piccadilly, του πιο ξεχωριστού entertainment complex που έχει δημιουργηθεί μέχρι τώρα στη Θεσσαλονίκη. Το Piccadilly minus θα εκφράζει την electronic house σκηνή λειτουργώντας κάθε Παρασκευή και Σάββατο και θα φιλοξενεί τα πιο αντιπροσωπευτικά ονόματα που εκφράζουν αυτό το style.
Στο opening night του Piccadilly minus καλεσμένοι θα είναι οι djs ION (Klik Records, Elfish) και Nikos Ploumis(Republic 100.3, Circo Entertainment)
ION bio:

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου / ΙΟΝ, ένας από τους πρωτοπόρους της national ηλεκτρονικής μουσικής, είναι ιδρυτής της πρώτης ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα, της Elfish, ενώ οι προηγούμενες συμμετοχές του σε συγκροτήματα όπως οι Rehearsed Dreams, οι Spider’s Web και οι Raw, τον καθιέρωσαν ως ένα από τα πιο ενεργά πρόσωπα στην ελληνική ανεξάρτητη σκηνή. Από το 1996 και μετά τη διάλυση των Raw συνέχισε τις ηχητικές του εξερευνήσεις ως ΙΟΝ, μετατρέποντας το laptop σε μουσικό όργανο και φορητό στούντιο.

Με το πρώτο του άλμπουμ «No Camera»(Klik Records / 2005) απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τον εγχώριο και διεθνή Τύπο, ενώ με το δεύτερο, «You & Me» (Klik Records / 2009) συνέχισε εμπνευσμένα «ένα όραμα που μοιάζει να μην έχει όρια». Ταυτόχρονα ως live act και ως DJ έχει ντύσει με τις μουσικές του αμέτρητες νύχτες στα πιο γνωστά club της Αθήνας, events και φεστιβάλ της ελληνικής dance σκηνής ενώ και οι πιο σπάνιες εμφανίσεις του στο εξωτερικό έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις για το όνομα ION.

To τελευταίο του ambient άλμπουμ «ElfishTapes» (No Camera blog / 2010) χαρακτηρίστηκε ως ένα λεπταίσθητο ρομαντικό κομψοτέχνημα, διαβρωμένο από τη μνήμη και την απώλεια. Χρησιμοποιώντας μαγνητοταινίες, φυσικούς ήχους, field recordings, παραδοσιακά ηλεκτρικά όργανα και φωνές που αφηγούνται την ιστορία ενός χαμένου κοριτσιού με το όνομα Elfish, o ION υπογράφει μια από τις κορυφαίες στιγμές της ελληνικής electronica. Χάρη στην κυκλοφορία του άλμπουμ «Elfish Tapes» το περιοδικό STATUS συμπεριέλαβε τον ION στους Άντρες της Χρονιάς 2010, στον τομέα των συνθετών. Παράλληλα ο Γιάννης Παπαϊωάννου ασκεί τη δημοσιογραφική του ιδιότητα ως αρχισυντάκτης του περιοδικού HOMME.

Ο Ion ζωντανά στο Piccadilly minus - Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 22 Ιανουαρίου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου