Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Αποκλειστικη συνεντευξη Εβελινα Παπουλια στο Thesout!


Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε η Εβελίνα Παπούλια στο Thesout.gr και στον Αλέξανδρο Αλεξανδρή, με αφορμή την εμφάνιση των Zand the band στο club του Μύλου της Θεσσαλονίκης την Τσικνοπέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011.

  • Εβελίνα, γεια σου! Με αφορμή την εμφάνισή των Zand the Band στις 24 Φεβρουαρίου – Τσικνοπέμπτη- στο Club του Μύλου, θέλω να μου πεις κατά αρχήν γι’ αυτή την παράσταση που θα παρουσιάσετε στον κόσμο.
 Είναι ένα θεατροποιημένο live. Η μουσική είναι κυρίαρχη. Η πρόζα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος και η ιστορία εξελίσσεται και μέσω των στίχων των τραγουδιών. Το interactive και η συμμετοχή του κοινού είναι βασικό στοιχείο, γιατί διαμορφώνει την παράσταση. Δύο χρόνια τώρα που παίζουμε την παράσταση καμία δεν έμοιαζε με την άλλη.
  • Είναι ένα είδος μιούζικαλ; Το όνομα πως προέκυψε;
 Είναι new age cabaret. Έχει την δομή του μιούζικαλ, λίγη πρόζα πολύ τραγούδι και χορό, αλλά την καταρρίπτει κιόλας. Ο τίτλος muzicall σηματοδοτεί τι θα δεις. Δηλαδή ότι όλη ή παράσταση είναι μουσική music all. Και το ανορθόγραφο λογοπαίγνιο muzicall- music all- musical… ότι όλα τα τραγούδια είναι από μιούζικαλ.
  • Τέτοιου είδους ανάλογα επιχειρήματα έχουν ξαναγίνει, αν ναι, είχαν επιτυχία;
 Δεν υπάρχει παρθενογένεση. Απ την άλλη το δικό μας εγχείρημα έχει την δική μας σφραγίδα και αισθητική, έχει αντικομφορμιστική διάθεση και την προσωπική μας τρέλα…
Dim lights Embed 
  • Πως βλέπεις το χώρο του θεάτρου στην παρούσα φάση με τις δυσχερείς κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές συνθήκες; Έχουν χώρο οι τέχνες να ανθίσουν;
 Η τέχνη πάντα βρίσκει τον χώρο να ανθήσει. Όσο πιο ειλικρινής είναι η πρόθεση τόσο περισσότερο αυτό που παράγεις έχει την κατάθεση της ψυχής σου.
  • Μπορεί ένας ηθοποιός να ζήσει μόνο από το θέατρο;
 Ναι. Εγώ ζω χρόνια από το θέατρο. Δεν είμαι πλούσια, αλλά είμαι ευτυχισμένη γιατί δεν χρωστάω…
  • Πως θα χαρακτήριζες τη σχέση σου με τη μουσική, το χορό και πως αυτή με το θέατρο;
 Δεν θα ξεχωρίσω καμία τέχνη γιατί αυτό που κάνω (μιούζικαλ) εμπεριέχει και τις τρείς τέχνες. Ότι έχει πρόζα μουσική και χορό με ολοκληρώνει. Αυτές είναι οι σπουδές μου και ίσως τις έκανα γιατί δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς.
  • Κι αν έπρεπε να διαλέξεις μεταξύ των τριών;
 Δεν υπάρχει λόγος ούτε χώρος για τέτοια διλήμματα, τουλάχιστον προς το παρόν.
Dim lights Embed 
  • Ας πάμε σε κάτι άλλο. Μετά από τις πρώτες μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες που έκανες, είδες τότε κάποια διαφορά στην αντιμετώπιση σου από τα ΜΜΕ;
Όταν γίνεσαι επίκεντρο προσοχής δημιουργείς αντιδράσεις είτε θετικές είτε αρνητικές. Είναι αναμενόμενο…
  • Πες μου για την εμπειρία σου στην κριτική επιτροπή του “So you think you can dance”. Τι σε έκανε να αποδεχτείς αυτή την πρόταση κι αν θα ήθελες να βρεθείς ξανά σ’ αυτή τη θέση της κριτικής επιτροπής;
Ήταν μια εξαιρετική εκπομπή. Καθαρά βασισμένη στα Αμερικάνικα πρότυπα. Αποδέχτηκα την πρόταση γιατί είχε να κάνει με τον χορό που ήταν η πρώτη μου αγάπη. Δεν γνωρίζω αν θα έκανα κάτι παρόμοιο, λειτουργώ παρορμητικά.
  • Μέχρι εδώ που έχεις φτάσει υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που σε βοήθησαν;
Πρώτα με πίστεψαν και μετά με βοήθησαν. Είχα σταθερές συνεργασίες. Ένας άνθρωπος που με στήριξε πολύ ήταν ο Γ.Λεμπέσης αλλά δυστυχώς δεν είναι πια κοντά μας.
  • Πες μας, κάποια από τα ελαττώματα και προτερήματα που θεωρείς πως έχεις.
Ελαττώματα και προτερήματα συνθέτουν την προσωπικότητα ενός ανθρώπου…. Δεν θέλω να τα διαχωρίσω.
  • Ποιος θα ήταν για σένα ο ιδανικός τόπος για να ζήσεις;
Σκοτία ή Αμερική.
Dim lights Embed 
  • Ποιοι θα είναι οι επόμενοι προορισμοί για τους Zand the Band μετά το Club του Μύλου;
Μέχρι τέλη Φεβρουαρίου παίζουμε στο Μπάντμιντον στον χώρο καμπαρέ στην Αθήνα κάθε Σάββατοκύριακο. Μετά θα δρομολογήσουμε τις εμφανίσεις μας αφού τακτοποιήσουμε άλλες υποχρεώσεις που έχουμε.
  • Εβελίνα σ’ ευχαριστούμε για το χρόνο σου κι ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εμφανίσεις σας με την ομάδα Zand the Band, στις παραστάσεις σας στο θέατρο και σε ότι κάνετε στο μέλλον!
Ευχαριστώ πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου