Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ο Monsieur Minimal ζωντανά στο Suck bar



Ο Monsieur Minimal ζωντανά στο Suck bar - Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 μετά τις 22:00.
Tο αγαπημένο παιδί της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής, o Monsieur Minimal, επιστρέφει στο SUCK alternative bar για ενα μοναδικό live. Με υλικό από το πρόσφατο του album "Πάστα Φλώρα", νέα κομμάτια από το επερχόμενο album του, αλλά και με όλα τα τραγούδια που αγαπήσαμε από το debut album "Lollipop".
Σε ένα μοναδικό live, γεμάτο pop διάθεση, electronica πινελιές και ονειρικές μελωδίες!

ΒΙΟ:
O monsieur minimal είναι ο Χρήστος Τσιτρουδης , γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιαννιτσά. Τα τελευταία 3 χρόνια ζούσε στη Θεσσαλονίκη και τον τελευταίο χρόνο μετακόμισε στην Αθήνα. Γραφεί και συνθέτη ως monsieur minimal εδώ και 5 χρόνια . Διακρίθηκε μέσα από το διαγωνισμό του coca-cola sound wave με τα κομμάτια “silk” και “love is a circle” και συμμετείχε με σημαντική επιτυχία στη συλλογή της “The sound of everything” “city campers”.
H μουσική του χαρακτηρίζεται από έντονα indie pop στοιχειά χωρίς να λείπουν όμως από αυτή οι electronica πινελιές .
Το περιοδικό Status, ένα απ τα πιο αναγνωρισμένα αντρικά περιοδικά στην Ελλάδα, τον προτείνει στην κατηγορία του «πρωτοεμφανιζόμενου της χρονιάς». Το «smile», ένα απ τα τραγούδια του άλμπουμ «lollipop» χρησιμοποιείται στο διαφημιστικό της μεγαλύτερης διατροφικής αλυσίδας Safeway σε Αμερική και Καναδά κι απ τη Citroen Hellas προς εξυπηρέτηση ενός διαφημιστικού κλιπ. 
Το αμερικανικό κανάλι MTV πρόκειται να χρησιμοποιήσει όλα τα κομμάτια του σε μια νέα τηλεοπτική εκπομπή. Η μουσική του ακούγεται από τους περισσότερους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς κατά τη διάρκεια εκπομπών, trailer και airplays.
Το κομμάτι «love story» ήταν γι αρκετές εβδομάδες στα top charts της Τουρκίας και κυκλοφόρησε σε μια από τις πιο γνωστές συλλογές της χώρας. 
Το γαλλογερμανικό κανάλι «Arte TV» τον κάλεσε για την παρουσίαση του άλμπουμ του. Με άπλες όμορφες μελωδίες ,γλυκά pop φωνητικά και με άριστες κριτικές , τόσο από το εσωτερικό όσο κι απ το εξωτερικό κι έχοντας στις βαλίτσες του το πρώτο του προσωπικό album που ακούει στο όνομα ”lollipop” o monsieur minimal τριγυρίζει ανά την Ελλάδα με σκοπό να αναδείξει την μουσική του και να κάνει τους ανθρώπους που τον ακούν να χαμογελούν ,να ταξιδεύουν και να ερωτεύονται μέσα από αυτή.
Στη σκηνή εμφανίζεται με ένα laptop, μια κιθάρα (ηλεκτρική και ακουστική), ένα μεγαλόφωνο και μια φωνή.
Τον Απριλίο του 2010, ο Monsieur Minimal (Χρήστος Τσιτρουδής) μεταμορφώνεται σε Μεσιέ Μινιμάλ και κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ του το οποίο θα είναι αποκλειστικά με ελληνικό στίχο από την the sound of everything. Ο τίτλος αυτού «Πάστα Φλώρα» και με συμμετοχή-έκπληξη της Δήμητρας Γαλάνη σε ένα από τα κομμάτια του δίσκου! 
Οι γλυκές και ταξιδιάρικες μελωδίες δεν λείπουν φυσικά ούτε από το πάστα Φλώρα ( ένας δίσκος που παραπέμπει στην την αγνότητα της παιδικής ηλικίας και φτάνει μέχρι τους πιο φανταστικούς έρωτες σε μια πιο προσιτή γλώσσα για το Ελληνική κοινό) .
Η μουσική είναι η βάση του monsieur minimal και για αυτό θα ακολουθήσει σύντομα τρίτο άλμπουμ, καθαρά αγγλόφωνο, αλλά προς το παρόν ο Μεσιέ Μινιμάλ δεν επαναπαύεται στις δάφνες του πρώτου δίσκου και αποφασίζει να προσεγγίσει ένα μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού κοινού μέσω του ελληνικού στίχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου