Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

2ο Ποδηλατικό καρναβάλι 2011 στην Θεσσαλονίκη



Πολιτιστικές εκδηλώσεις:
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης-Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας, Τουρισμού υποστηρίζει το 2ο Ποδηλατικό Καρναβάλι που διοργανώνουν ενεργοί πολίτες και τα Παιδιά Εν Δράσει, οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης, η Ένωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών, οι Πολύχρωμοι Ποδηλάτες, η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία και οι StreetPanthers.
2ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ - Τσικνοπέμπτη 24 Φεβρουαρίου, ώρα 7 το απόγευμα, στην Πλατεία Χρηματιστηρίου στα Άνω Λαδάδικα (Ερμού με Συγγρού).
Το ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ διοργανώνεται για 2η χρονιά, την ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 24 Φεβρουαρίου 2011, στις 19.00, στην Πλατεία Χρηματιστηρίου στα Άνω Λαδάδικα (Ερμού με Συγγρού), με στόχο το πάντρεμα της παράδοσης του Καρναβαλιού με την αναβίωση της παράδοσης του Ποδηλάτου στην Ελλάδα.
Μετά την πολύ πετυχημένη πρώτη διοργάνωση το 2010, το Ποδηλατικό Καρναβάλι έρχεται ξανά στις 24 Φεβρουαρίου 2011, με μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων στο κέντρο της πόλης, τον Βασιλιά Καρνάβαλο και την Βασίλισσα του Καρναβαλιού, με αποκριάτικα άρματα που έχουν συμβολικό και σατυρικό χαρακτήρα, αλλά και με θεματικά γκρουπ καρναβαλιστών.
Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει ξέφρενο γλέντι για όλη την πόλη, με κρασί, φαγητό, ζωντανή μουσική, προβολές και DJ set μέχρι την ανατολή του ηλίου, ενώ θα γίνει και η παραδοσιακή καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου.
Το Καρναβάλι/Αποκριά παραδοσιακά βασίζεται στις αρχαίες Διονυσιακές γιορτές, αλλά και στις νεώτερες Ρωμαϊκές και σηματοδοτεί την αποχή από το κρέας. Την Τσικνοπέμπτη γίνεται μεγάλο φαγοπότι ως προετοιμασία για την νηστεία της Σαρακοστής. Το Ποδηλατικό Καρναβάλι την Τσικνοπέμπτη θέλει συμβολικά να προτείνει την αποχή από την κουλτούρα του αυτοκινήτου και να περάσει το μήνυμα: ΝΑΙ στο ΠΟΔΗΛΑΤΟ!
Η λύση για την ρύπανση, το περιβάλλον, το κυκλοφοριακό,
την υγεία, την σωματική άσκηση, την οικονομική κρίση, την εξάρτηση από το πετρέλαιο και την ποιότητα ζωής.
Τον Ιανουάριο το ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ συμμετείχε με τα ποδήλατα στα χέρια στο Καστοριανό Καρναβάλι “Ραγκουτσάρια”. Μαζί με τον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο Καστοριάς “Σπασμένο Ρόδι” παρουσίασε τις “Νύφες του Θερμαΐκού και της Λίμνης” ζητώντας καθαρότερα νερά. Επιπλέον για ένα μήνα στην Καστοριά πραγματοποιήθηκε η έκθεση αφίσας “Οι πόλεις της Ελλάδας ποδηλατούν” του Μπιν Ποδηλάντεν.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
19.00 ΑΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και τα ΤΥΜΠΑΝΑ του ΠΥΡΓΟΥ
22.00 LINDY HOP GREECE
Special Guests: PARANAUE
DJ Set:  ATARY  και ΗΡΑΚΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου