Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Έκθεση Leonardo Da Vinci στον Μύλο


alt
Έκθεση Leonardo Da Vinci στον Πολυχώρο του Μύλου - Θεσσαλονίκη
Ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 5 Φεβρουαρίου έως τις 5 Ιουνίου 2011 , η έκθεση Leonardo da Vinci , Εφευρέτης & Επιστήμονας.
Oι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα παγκοσμίου φήμης σχεδία, σημειωματαρία, σκαριφημάτα και επιστολές του ανθρώπου αρχέτυπο της Αναγέννησης, της μυστηριώδους ταλαντούχας προσωπικότητας του Leonardo da Vinci, σε μια δεύτερη αναγέννηση των τεχνών που αναβίωσαν την εποχή του Ουμανισμού. Ταυτόχρονα θα μπορέσουν να περιεργαστούν και να θέσουν σε λειτουργία τα 25 τρισδιάστατα μοντέλα, που έχουν κατασκευαστεί από ειδικευμένους τεχνίτες οι οποίοι ακολούθησαν κατά γράμμα τα σχέδια του Leonardo. Ακόμη, θα μπορέσουν να γνωρίσουν σε βάθος την περίοδο της Αναγέννησης μέσα από τους δώδεκα σταθμούς multimedia που θα λειτουργούν στον εκθεσιακό χώρο με κείμενα και 8.000 εικόνες.
alt

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 9 το βράδυ της 4ης Φεβρουαρίου, στον Πολυχώρο του Μύλου και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιουνίου του 2011. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας - Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας , του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΔΕΘ.
Υποστηρικτές της είναι ο ΕΟΤ, τα επιμελητήρια Ελληνοϊταλικό, Εμπορικό & Βιομηχανικό και Βιοτεχνικό Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Πολιτισμού (Μουσείο Φωτογραφίας) και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Σύμβουλος επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι η εταιρία Tsakalou interactive PR

1 σχόλιο: