Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Οι Αλχημιστές ζωντανά στο Casual Living



Οι Αλχημιστές ζωντανά στο Casual Living - Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011 μετά τις 22:00.
Οι Αλχημιστές ξεκίνησαν στις αρχές του 2001 από μια παρέα φίλων με κεντρική ιδέα το «πάντρεμα» διαφορετικών μουσικών στυλ και ακουσμάτων, αρχικά διασκευάζοντας γνωστά τραγούδια και αργότερα δουλεύοντας σε δικές τους ιδέες.
Το καλοκαίρι του 2002 πραγματοποίησαν μια εμφάνιση με τον Γιάννη Κούτρα και το συγκρότημα του Σταυρού του Νότου έξω από το Καλλιμάρμαρο στάδιο. Τον Οκτώβρη του 2005 πραγματοποιούν έξι εμφανίσεις στο «Όνομα του ρόδου». Με την αλλαγή του χρόνου εμφανίζονται στην ίδια σκηνή μαζί με τον Δημήτρη Τσεκούρα, την Κατερίνα Παπακωνσταντίνου και την Αγγελική Ζήκα.
Τη σεζόν 2006-2007 οι 3 από τους 5 του συγκροτήματος εμφανίζονται στη μουσική σκηνή «Όνομα του ρόδου» με το Μιχάλη Κακέπη. Τον ίδιο χειμώνα ξεκινούν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά σε στίχους Σταμάτη Μεσημέρη και μουσική του ίδιου και των Αλχημιστών. Στο δίσκο συμμετέχουν η Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, η Μαίρη Μπροζή και ο Σταμάτης Μεσημέρης. Στις 26 Μαΐου κυκλοφόρησε η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά από τη Legend με τίτλο «Καύτρα». Το φθινόπωρο οι Αλχημιστές εμφανίζονταν κάθε Τετάρτη από 15 Οκτωβρίου μέχρι τα μέσα Μαρτίου στον Σταυρό του Νότου με καλεσμένους τον Mc Yinka (ράπερ του Φίλιππου Πλιάτσικα τα τελευταία χρόνια) και την Λαμπρινή Καρακώστα – επίσης γνωστή από τη συμμετοχή της στην μπάντα του Φίλιππου Πλιάτσικα και γνώρισαν πολύ μεγάλη επιτυχία.
Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου εμφανίστηκαν στην πλατεία Συντάγματος μαζί με πολλούς γνωστούς Έλληνες τραγουδοποιούς και τραγούστες για να συμπαρασταθούν στα θύματα και να εναντιωθούν στον πόλεμο που γίνεται στη Γάζα.
Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου εμφανίστηκαν στο σταδιο Ειρήνης και Φιλίας σε συναυλία για την κοινωνικη αλληλεγγύη παρέα με τους Παπακωνσταντίνου, Τσακνή, Κούτρα, Θ.Μικρούτσικο, Θηβαίο, Μαχαιρίτσα, Ανδρέου, Μπουλά, Γ.Ζουγανέλη, Ε.Ζουγανέλη, Καζούλη, Θαλασσινό, Ξυδούς, Α.Χατζή, Γιοκαρίνη ,Στόκα, Γλυκερία, Π.Κατσιμίχα, Locomondo, Omega Vibes.
Το καλοκαίρι του 2009 πραγματοποιούν εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, στο Λουτράκι και στην Κόρινθο πλάι στο Διονύση Τσακνή.
Τον Αύγουστο του 2010 κυκλοφορούν τον δεύτερο τους δίσκο με τίτλο "Όλα γυρίζουν" όπου το τραγούδι "Λόγια φιλικά" με τον Βασίλη Καρρά γνωρίζει τεράστια επιτυχία.

Οι Αλχημιστές ζωντανά στο Casual Living - Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 23 Ιανουαρίου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου