Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Τραπεζακια.. μεσα λοιπον


alt
Η νέα δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης, φέρεται να είναι αποφασισμένη να βάλει μία τάξη στο "χάος" που επικρατεί με τα τραπεζοκαθίσματα που έχουν αναπτύχθει σε αρκετά κεντρικά σημεία της πόλης.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αστικού σχεδιασμού, πολεοδομίας και δικτύων Ανδρέας Κουράκης, είναι έτοιμοι να κάνουν πράξη όσα είχαν πει προεκλογικά, αρχίζοντας τους επανελέγχους στις άδειες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι μέσα στα προβλεπόμενα όρια ή όχι. Οι περιοχές που θα ελεγθούν είναι στον πεζόδρομο της πλατείας Αριστοτέλους, στον πεζόδρομο της Ικτίνου και στην περιοχή της Μαρίας Κάλλας στο Ποσειδώνιο. 
Παράλληλα εξετάζουν την περίπτωση για τοποθέτηση σε εμφανή σημεία κάθε καφετέριας, μπαρ ή εστιατορίου μίας ειδικής προσθήκης η οποία θα εμφανίζει την κάτοψη του χώρου όπου κάθε κατάστημα θα δικαιούται να αναπτύσει τραπεζοκαθίσματα.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι σε διαβούλευση με τους καταστηματάρχες στον πεζόδρομο της Ικτίνου για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα εκεί. Πρόθεση του Δήμου είναι η εξασφάλιση ενός διαδρόμου ελεύθερης κίνησης για τους πεζούς και να αποκλειστεί ο πεζόδρομος από τα δίκυκλα. Όσο αφορά τα πρόστιμα που είχαν βεβαιωθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αυτά θα διαγραφούν και οι καταστηματάρχες θα πληρώσουν μόνο την κύρια οφειλή, όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.
Στην άλλη μεριά της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Ποσειδωνίου, ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει δώσει τελεσίγραφο δέκα ημερών για να απομακρύνθουν τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα καθώς και οι αυθαίρετες κατασκευές που έχουν τοποθετηθεί σε δημόσιους χώρους. Σε αντίθετη περίπτωση, θα προχωρήσει με δικά του μέσα στην απομακρυνση των παραπάνω και στην επιβολή προστίμων ή ακόμα και στην αφαίρεση αδειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου