Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Φαγητό στην Θεσσαλονίκη.

alt
Φαγητό στην Θεσσαλονίκη.
Η Θεσσαλονίκη ήταν ανέκαθεν στο σταυροδρόμι της ανατολής με την δύση, κυρίως κατά τα Βυζαντινά χρόνια. Οι επιρροές από τις γειτονικές χώρες είναι εμφανείς στην τοπική κουζίνα, καθώς συνδυάζονται αρμονικά οι μεσογειακές γεύσεις με τα μπαχαρικά της ανατολής. Η Θεσσαλονίκη ως γνωστόν διαθέτει μεγάλο λιμάνι και ιχθυόσκαλα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βρουν φρέσκα ψάρια και άλλα θαλασσινά. Υπάρχουν πολλές ταβέρνες και εστιατόρια όπου μπορείτε να γευτείτε φρέσκο ψάρι και άλλα θαλασσινά εδέσματα, όπως επίσης και μια μεγάλη ποικιλία από γνωστά πιάτα της ελληνικής και διεθνούς κουζίνας. Η Θεσσαλονίκη φημίζεται και για τα κρεατικά της και συγκεκριμένα για το σουβλάκι της, όπου οι επισκέπτες εύκολα θα βρουν σε σουβλατζίδικα και ψησταριές σε όλη την πόλη.
Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν τα γνωστά Λαδάδικα, που είναι γεμάτα με ουζερί είναι ένα καλό μέρος για να αρχίσετε το γευστικό σας ταξίδι στην Θεσσαλονίκη. Επόμενος προορισμός είναι η Άνω πόλη ή αλλιώς Κάστρα, οπου θα βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες, πολλές εκ των οποίων έχουν και καταπληκτική θέα της πόλης. Ανατολικά και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αρετσούς και της Νέας Κρήνης, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν διάφορους εκλεκτους μεζέδες συνοδεία ούζου όπως επίσης και φρέσκο ψάρι και άλλα θαλασσινά στις ψαροταβέρνες που βρίσκονται εκεί.
Η Θεσσαλονίκη είναι ευρέως γνωστή και για τα γλυκά της. Πρώτη στη σειρά έρχεται φυσικά η γνωστή μας μπουγάτσα που μπορείτε να την βρείτε και στην γλυκιά της εκδοχή (μπουγάτσα με κρέμα) αλλά και στην αλμυρή της εκδοχή (μπουγάτσα με τυρί, με κιμά κτλ). Οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να δοκιμάσουν σάμαλι, καζάν ντιπί καθώς και τα περίφημα τρίγωνα Πανοράματος.
Ανακαλύψτε όλες τις διαφορετικές γευστικές προτάσεις που κρύβει σε κάθε γωνιά της η Θεσσαλονίκη.. Εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί, μπυραρίες, διεθνής κουζίνα και ό,τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε, θα το βρείτε εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου