Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Συνέντευξη: Γιάννης Κότσιρας


alt
Ο Γιάννης Κότσιρας σε συνέντευξή του στο περιοδικό Δίφωνο και τον Χρήστο Α. Μιχαήλ αυτοπροσδιορίζοντας τον εαυτό του ως τραγουδιστή αναφέρει πώς τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει είναι ένα κράμα έντεχνου, ποπ, λαϊκού τραγουδιού καθώς μεγάλωσε ακούγοντας ταυτόχρονα όλα τα είδη μουσικής αγαπώντας τα εξίσου.
Παρόλα αυτά θεωρεί ότι η βάση του είναι το λαϊκό τραγούδι. Αναφέρει επίσης ότι η σχέση του με το χώρο που λέγεται μουσική έχει αλλάξει, πως είναι πλέον καχύποπτος απέναντι στα πράγματα και ότι είναι απογοητευόμενος απέναντι στο χώρο στον οποίο μπήκε κάποτε με ρομαντισμό ενώ θεωρεί ότι σε προσωπικό επίπεδο δεν έχει αλλάξει καθόλου. Αναφέρεται στις δισκογραφικές δουλειές που έχει κάνει από το ξεκίνημά του λέγοντας πως έχει περάσει από όλα σχεδόν τα μουσικά είδη(έθνικ, έντεχνο, λαϊκό, πάλι έντεχνο και ποπ).
Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η σταθερότητα μου εκδηλώνεται με μία γενικότερη αστάθεια στο στυλ των τραγουδιών. Χωρίς κανόνα». Συνεχίζει λέγοντας «Το τραγούδι δε το χαρακτηρίζω βάσει της ενδυμασίας του αλλά βάσει της ουσίας του. Το τσιγάρο που όλοι χαρακτήριζαν ως έντεχνο θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο λαϊκά τραγούδια που έχω πει καθώς αυτό που εκφράζει είναι λαϊκό. Το συγκεκριμένο τραγούδι το έχω ακούσει να το παίζουν από σκυλάδικα μέχρι μουσικές σκηνές, παρέες με μπουζούκια και τύμπανα, α καπέλα.Δεν έχει ταμπέλα ένα καλό τραγούδι . Έχει μόνο αποδέκτες . Και αυτός είναι ο στόχος του να γίνει λαϊκό».
Ο γνωστός καλλιτέχνης αναφέρει επίσης ότι του αρέσει να κάνει την αυτοκριτική του και ότι αυτή είναι σκληρή. Για τον Γ. Κότσιρα το στοίχημα ενός τραγουδιστή δεν είναι να αρέσουν τα τραγούδια του σε όλους αλλά να μην μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει κάποιο τραγούδι του «κακό». Τη νέα του δισκογραφική δουλειά, το δεύτερο λάιβ άλμπουμ του, τη χαρακτηρίζει ως ένα «μουσικό ημερολόγιο» που περιέχει ηχογραφήσεις οκτώ ετών ενώ αναφέρει «Το μέλημά μου στο χώρο δεν είναι να μου πουν ότι είμαι καλό παιδί, αλλά να με θεωρούν καλό τραγουδιστή. Ένας live δίσκος, λοιπόν, είναι η βαθμολογία του τραγουδιστή: εκεί κρίνεται».
Στο τέλος αυτής της συνέντευξης ο τραγουδιστής αναφέρεται στη δισκογραφική κυκλοφορία και τις νέες παραγωγές μέσω των εφημερίδων λέγοντας ότι ελπίζει να καταφέρει κάποια πρωτότυπη κυκλοφορία μέσω των εφημερίδων ενώ αναφέρει: «Δεν είμαι πάντα σύμφωνος με το έντυπο μέσω του οποίου παρέχεται ένας δίσκος. Δεν ταιριάζουμε όλοι με όλα τα είδη εντύπων. Για παράδειγμα, δεν θα άντεχα ποτέ να δω έναν δικό μου δίσκο σε ένα περιοδικό πορνό ή σε ένα περιοδικό lifestyle».

Ο Γιάννης Κότσιρας θα εμφανίζεται από την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στο Stage στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον Δημήτρη Μπάση στην μουσική παράσταση "Την είδα απόψε λαϊκα".



πηγή: tralala.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου