Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Δημήτρης Πουλικάκος ζωντανά στο Μύλος club



Οι Λάκης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Πουλικάκος και Απροσάρμοστοι, ζωντανά στο Μύλος club - Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 μετά τις 21:00.
Μια διαφορετική ροκ βραδιά με τους ΛΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ – ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟ – ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΙ, την Κυριακη 30 Ιανουαρίου 2011, στο club του Μύλου της Θεσσαλονίκης.
Ο Λάκης - Με τα ψηλά ρεβέρ – Παπαδόπουλος μαζί με τον θείο Νώντα(Δημήτρη Πουλικάκο) και το συγκρότημα του Παύλου Σιδηρόπουλου, ‘’Απροσάρμοστοι’’ επιστρέφουν στο club του Μύλου, για μια και μοναδικη εμφάνιση, την Κυριακη 30 ΙανουαρίουΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΡΟΚ ΝΟΤΕΣ!!!

ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
 Ο Λάκης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, Αρχισε να ασχολείται με τη μουσική από πολύ νωρίς, όταν στα 13 του γράφτηκε στο Ελληνικό Ωδείο, όπου πήρε μαθήματα για κάποια χρόνια. Μετά προσπάθησε με μανία να «ξεχάσει» ό,τι έμαθε και το αποτέλεσμα είναι πλέον γνωστό σε όλους σας.
Ξεκίνησε παίζοντας κιθάρα ερασιτεχνικά με τους DRAGONS, το συγκρότημα της γειτονιάς του. Γύρισαν μερικούς δίσκους με την RCA, αλλά το συκρότημα διαλύθηκε γύρω στο '70 λόγω στρατού. Μετά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ο Λάκης ταξίδεψε με κρουαζιερόπλοια για 3 χρόνια παίζοντας μουσική και όταν γύρισε εγκαταστάθηκε πάλι στην Αθήνα. Το 1979 άρχισε να γράφει τραγούδια και παρουσιάστηκε με το ευρηματικό: «Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ», όπου και έφτιαξε διάφορα συγκροτήματα με ειδικότητα το rock 'n' roll.
Η δεύτερη φάση της καριέρας του και η πλέον σημαντική και δημιουργική ξεκίνησε το 1982, όταν έδωσε τον «Κουρσάρο» σε ποίηση του Παύλου Μάτεση, στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Ο Κουρσάρος έγινε η αρχή για τη μεγάλη αναγνώριση του rock στην Ελλάδα. Παράλληλα άνοιξε ο δρόμος και για το Λάκη, που εκτός από τα τραγούδια που έδωσε σε άλλους μεγάλους τραγουδιστές, έφτιαξε και τον δικό του προσωπικό ήχο.
Από τότε μας έχει συνηθίσει στις «μουσικές εκπλήξεις». Τα τραγούδια του θα έχουν κάτι από τη σφραγίδα του. Ένας λυρισμός ξεχωριστός και μελωδίες πρωτότυπες που χαρακτηρίζονται από το μουσικό του στίγμα. Λόγια ερωτικά, περίτεχνα ειπωμένα και νοήματα σοβαρά, επενδυμένα με το γνωστό του χιούμορ. Λόγια, πολλές φορές σαρκαστικά, όταν αυτά αναφέρονται σε «κοινωνικά δρώμενα». Λόγια που γίνονται "σλόγκαν" στα στόματα των ακροατών και «αντέχουν» στο χρόνο.
Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 11 προσωπικούς δίσκους και οι συνεργασίες με καλλιτέχνες, όπως οι Αρλέττα, Ελένη Δήμου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Δημήτρης Μητροπάνος, Πυξ-Λαξ, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Goin' Through, Δάντης, Μανώλης Μητσιάς, Όναρ, Γιώργος Μαργαρίτης άφησαν πίσω τους μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες, πολλές από τις οποίες αποτελούν ακόμα αγαπημένα ακούσματα στα ερτζιανά.
Αξίζει όμως να κάνουμε μία αναδρομή, τόσο στην Δισκογραφία του Λάκη και στα πιο επιτυχημένα τραγούδια του που αναδείχθηκαν μέσα από τα προσωπικά του albums, όσο και στις παλαιότερες, αλλά και πιο πρόσφατες συνεργασίες του με μία πλειάδα τραγουδιστών, απ’ όπου και πάλι ένας μεγάλος αριθμός συνθέσεών του, έγιναν διαχρονικές επιτυχίες. Ας ξεκινήσουμε από τους προσωπικούς του δίσκους, σημειώνοντας δίπλα σε κάθε τίτλο δίσκου, τα πιο γνωστά και δημοφιλή τραγούδια, όπως ξεχώρισαν σε κάθε έναν από αυτούς:
1983/ ΑΚΥΡΟ: Μενεξεδιά, Ιωάννα & Μαριέττα, Λαϊκή οδός Ασκληπιού, Ουρλιαχτό.
1984/ ΩΡΑΙΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ: Καληνύχτα, Μοναχός στο Aγιο Όρος, Τραγούδι μου.
1986/ ΠΡΟΒΑ: Γυριστρούλα, Μπλε Παπούτσια, Δικαίωμα στο όνειρο.
1987/ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ: Σε Ζητάω, Τη νύχτα αυτή.
1990/ ΕΛΑ ΓΟΡΙΛΑΚΗ: Ανεμώνα του Σικάγου, Για να σ' εκδικηθώ, Μπαλλάντα της Φυλακής.
1992/ ΕΓΙΝΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟΥΡΚΟΣ: Φυλακαί Κερκύρας, Θα φύγω νύχτα.
1994/ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: Σκουπίδι του Σαββατοκύριακου, Τσίχλα Δίχως Ζάχαρη, Πράγματα που δεν έκανες, Βαλς της γειτονιάς.
1995/ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ: συλλογή που περιέχει όλες τις μέχρι τότε μεγάλες επιτυχίες του και τρία καινούρια τραγούδια.
1997/ ΤΟ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΙΟΥΔΑ: Τα φθινοπωρινά τα χρώματα, Πορφυρό Βιολί.
2000/ «11»: Σπουργίτης, Νοσοκόμα, Αν μ’ αγαπάς άσε με ελεύθερο, Ελπίζω.
Ας περάσουμε τώρα στις ποικίλες συνεργασίες του Λάκη Παπαδόπουλου, με ένα εξαιρετικό σύνολο Ελλήνων τραγουδιστών, απ’ όπου επίσης αναδείχτηκαν πολλές και σημαντικές επιτυχίες που αντέχουν στο χρόνο. Αρχικά σημειώνονται τα ονόματα των τραγουδιστών και κατόπιν αναφέρονται οι πιο δημοφιλείς συνθέσεις του Λάκη Παπαδόπουλου, που τραγουδήθηκαν από αυτούς. Ξεκινάμε από τις παλαιότερες χρονικά συνεργασίες του:
Αρλέττα: Τσάι γιασεμιού, Σερενάτα, Batida de coco, Ήσυχα Βράδυα (στίχοι Μαριαννίνα Κριεζή).
Μανώλης Μητσιάς: Εσείς οι απέξω,Έφη χτύπα το ντέφι, Παραιτήθηκα.
Πασχάλης: Η αγάπη θέλει προϋπηρεσία, Αγάπη παρανοϊκή, Τ’ αλκοολικά σου χείλη.
Μαργαρίτα Ζορμπαλά: Κάποτε κάπου σ’ έχω ξαναδεί, Το τικ-τακ του ρολογιού, Από πού τηλεφωνάς (στίχοι Μαριαννίνα Κριεζή).
Ελένη Δήμου: Κατά βάθος αλεπού, Πάρε πασσά μου, Ποιά είμαι εγώ, Χόρεψε αγόρι μου χόρεψε.
Το ίδιο όμως επιτυχημένες ήταν και οι πιο πρόσφατες συνεργασίες του Λάκη Παπαδόπουλου, απ' όπου βέβαια προέκυψαν εξαιρετικά, πολυτραγουδισμένα κομμάτια: "Για να σ' εκδικηθώ", με τον Δημήτρη Μητροπάνο, "Παράξενη γιορτή" και "Και θα χαθώ" με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, "Το όχημα του Δήμου" και "Το παλιό μου παλτό" με τον Δάντη, "Το τραγούδι μου" με τους Goin'Through και "Αρτίστα" με τους Πυξ Λαξ.
Τον Ιούνιο 2002, κυκλοφόρησε τον δίσκο που μας προσφέρεται σαν..."Κάτι Γλυκό", κάτι που το μοιράζεται μαζί με όλους τους υπόλοιπους συντελεστές του δίσκου, είτε αυτοί προσέφεραν τη μουσική ή τους στίχους τους, για την ολοκλήρωσή του.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ
Ο Πούλικας ή Μήτσος ή θείος Νώντας - όπως τον αποκαλούσε ο Παύλος Σιδηρόπουλος- ο ένας και μοναδικός Δημήτρης Πουλικάκος, η θρυλική μορφή και ο πατέρας του Ελληνικού ροκ. Ο Δημήτρης Πουλικάκος, κατά γενική ομολογία, είναι ένας από τους βασικότερους και σπουδαιότερους πρωτεργάτες του ελληνόφωνου ροκ. Η μουσική του πορεία ξεκίνησε από τα μέσα της δεκαετίας του 60 ως μπασίστας και τραγουδιστής στους MGC. Στα τέλη της δεκαετίας, όταν το συγκρότημα διαλύθηκε, δημιουργήθηκε ο "Εξαδάκτυλος".
Σταθμοί της καλλιτεχνικής του πορείας αποτέλεσαν οι κυκλοφορίες του προσωπικού άλμπουμ -και πρόδρομο της ελληνικής rock 'n roll δισκογραφίας - "Μεταφοραί Εκδρομαί ο Μήτσος" (1976) και του "Crazy Love Στου Ζωγράφου" που αποτύπωνε τη μνημειώδη συναυλία στου Ζωγράφου. Επιμελήθηκε την παραγωγή στο άλμπουμ "Zorba The Freak" του Παύλου Σιδηρόπουλου και σχημάτισε το συγκρότημα "Αδέσποτα Σκυλιά". Συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με τους Ζωρζ Πιλαλί και Λάκη Παπαδόπουλο. Παράλληλα με τη μουσική, προχώρησε και σε κινηματογραφική και τηλεοπτική καριέρα.
Εκτός από την μουσική και τον κινηματογράφο, επηρεάστηκε από την beat λογοτεχνία και την περίοδο 1963 - 66 εξέδωσε το λογοτεχνικό περιοδικό "Πάλι" με τους Παναγιώτη Κουτρουμπούση, Γιώργο Μακρή, Νάνο Βαλαωρίτη, και με τη βοήθεια της Μαντώς Αραβαντινού, Κώστα Ταχτσή, Ανδρέα Εμπειρίκου, Νικόλαου Εγγονόπουλου.

ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΙ
Οι ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΙ είναι το group που συνόδευσε τον Παύλο στο μουσικό του ταξίδι από το 1979 μέχρι τη ημέρα του θανάτου του στις 6/12/1990 και δημιούργησε μαζί του 4 δίσκους σταθμούς στην υπόθεση που λέγεται ελληνικό rock, εν λευκώ, zorba the freak, χωρίς μακιγιάζ, άντε και καλή τύχη μάγκες.
ΤΑ ΜΕΛΗ:
Βασίλης Πετρίδης:κιθάρα
Λουκάς Γκέκας: πιάνο - synths),
Κυριάκος Δαρίβας: drums
Αλέκος Αράπης: μπάσο
Οδυσσέας Γαλανάκης: κιθάρα
το 1998 έφυγε απ τη ζωή ο Λουκάς Γκέκας από την επάρατη ασθένεια σε ηλικια 33 χρονών και το 2004 ο Βασίλης Πετρίδης σε τροχαίο.
Οι ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΙ ξεκίνησαν στην Αθήνα το 1979. Η σύνθεσή τους ήταν Παύλος Σιδηρόπουλος τραγούδι, Αλέκος Αράπης μπάσο, Οδυσσέας Γαλανάκης κιθάρα, Βασίλης Πετρίδης κιθάρα και Ακης Σημηριώτης τύμπανα. Το '82 κυκλοφορεί από την "ΕΜΙ" ο δίσκος "Εν Λευκώ", ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα λογοκρισίας. Το '89 κυκλοφορεί ο δίσκος "Χωρις Μακιγιάζ" που είναι ζωντανά ηχογραφημένος στο "Μετρό". Την 6η Δεκέμβρη '90 ο Σιδηρόπουλος βρίσκεται νεκρός. Το '91 οι "Απροσάσμοστοι" κυκλοφορούν το "Αντε και καλή τύχη μάγκες" με ηχογραφήσεις που είχε προλάβει να κάνει ο Σιδηρόπουλος πριν το θάνατό του. Συμμετέχουν σ' αυτόν το δίσκο οι Λουκάς Γκέκας πλήκτρα, Δημήτρης Μπέλλος πλήκτρα, Ντίνος Αποστόλου σαξόφωνο, Κυριάκος Δαρίβας τύμπανα, και τραγουδούν οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, Γιάννης Γιοκαρίνης, Γιάννης Αγγέλακας και Βασίλης Πετρίδης. Το '91 ο ενσωματώνεται στη μπάντα ο Γιώργος Δημητριάδης στη φωνή, αλλά αποχωρεί μετά από λίγα χρόνια.
Οι πόρτες ανοίγουν στις: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 15€, Φοιτητικο,μαθητικο: 10€

Οι Λάκης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Πουλικάκος και Απροσάρμοστοι, ζωντανά στο Μύλος club - Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου